Bilgisayar Destekli Acısız Anestezi
Birçok insanın ortak korkularından biri diş doktorudur. Dişçi koltuğuna oturan birçok kişi yapılacak işlemler konusunda acı duyacağı için tedirgindir. Ancak günümüzde artık gelişen teknolojinin de sayesinde yatıştırıcı ve anestezi çeşitleri ile birçok kişinin dişçi koltuğu korkusu yok olmaktadır. Anestezi etkisi, kişiden kişiye değişen bir durumdur. Çünkü her insanın ağrı eşiği farklıdır. Kimisi ağrıyı, acısı fazla hissetmezken kimi insan ise en ufak bir acıyı hissedebilmektedir. Böyle bir durumda kullanılan bazı anestezi uygulamaları ile kişilerin tedavi süresince ya ağrı ve acı hissetmeleri önleniyor ya da ağrı ve acı en aza indirgeniyor. Hangi anestezi çeşidi kullanılırsa kullanılsın eğer etkin şekilde bir anestezi olmamış yani hasta acı ya da ağrı duyuyorsa bunu muhakkak hekimine bildirmelidir.
Anestezi Çeşitleri Nelerdir?
- • Genel Anestezi
- • Lokal Anestezi
- • Bilinçli Sedasyon
- • Nitrous Oksit
Diş hekimliğinde tedaviye başlanmadan önce muhakkak diş hekimi anestezi uyguladığı bölgeyi kontrol ederek anestezinin işe yarayıp yaramadığına bakması gerekir. Böylece hem hasta tedavi sırasında rahat eder hem de doktor yapacağı işlemleri, hastasının korkmasına ve acı hissetmesine fırsat vermeden daha rahat şekilde gerçekleştirmiş olur.
Diş hekimliğinde hangi anestezi çeşitleri kullanılmaktadır?
Çok eski zamanlarda insanların bu tür işlemler sırasında acı çektikleri bilinmektedir. Günümüz teknolojisi ise anestezi konusunda oldukça gelişmiştir. Çok yaygın olmamakla birlikte iğne kullanmadan anestezi uygulaması yapılmaktadır. Diş hekimliğinde kullanılan anestezi çeşitlerinden biri uyuşturucu ilaçlı bant ile gerçekleştirilen anestezidir. Diş etine uygulanan bu yöntemde kullanılan ilaç direk deriye etki yapmaktadır. Bu ilaçlı bant uygulandıktan sonra doktor, hastanın acı hissetmesine mahal bırakmadan iğne yapabilir.
Bazı insanların ise deri altına işleyen iğnelerde oldukça acısı olmaktadır. Böyle bir durumda farklı enjeksiyon uygulamaları yapılmaktadır. Diş etine uygulanacak yüzeysel anestezi ile diş etinin uyuşması beklenir ve ardından asıl anestezi uygulanır. Böylece hasta, deri altına kadar işleyen iğnenin acısını da hissetmemiş olacaktır.
Özellikle çocuk diş hekimliğinde çocukların acı ve korkularını azaltmak için bilgisayar destekli acısız anestezi uygulanmaktadır. İster çocuk hasta olsun ister yetişkin hasta olsun diş hekimliğinde kullanılan bilgisayar bilgisayar destekli enjeksiyon ile hem hasta hem de doktor rahat etmektedir. Her türlü şekilde lokal analjezi yapılması ile anestetik çözeltinin boşa gitmesini önleyen, tek kullanmalık hortum seti sayesinde manuel enjeksiyona göre oldukça ergonomik olan bilgisayar destekli enjeksiyon cihazları ile diş tedavileri daha kolay ve acısız gerçekleştirilmektedir.
Cancer Care
Rehabilitation
Medical
Clinic