Çocuklarda Ağız Kokusu ve Sebepleri

Anasayfa - Blog

çocuklarda ağız neden kokar, çocukta ağız kokusu tedavisi, çocukta ağız kokusu nedenleri, çocuklarda ağız kokusu, çocuklarda ağız ve diş sağlığı, çocuklarda diş sağlığı, çocuk diş tedavisi, eskişehir diş hekimi
25, Mayıs, 2019

Çocuklarda Ağız Kokusu

Çocuğunuzun her akşam uyumadan önce diş fırçalaması, düzgün bir oral hijyen alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur. Günde iki kez diş fırçalamak kötü ağız kokusunun oluşmasını engellemede çok yardımcıdır. Ancak kötü ağız kokusu sadece ağız temizliğiyle alakalı bir problem değildir. Farklı sağlık problemleri de ağız kokusuna neden olur ve herbiri farklı bir çözüme ihtiyaç duyar. Çocuklarda ağız kokusuna neden olan 4 farklı durumu sizin için sırladık:

Sinüs Enfeksiyonları

Çocuğunuz son zamanlarda boğaz ağrısı ya da tıkalı burun şikayetinde bulundu mu? Bulunduysa bunun sebebi bir sinüs enfeksiyonu olabilir. Sinüs problemlerinde sıvı burun boşlukları ve boğazda toplanır, bu durum çocuğunuzun boğazını bakteri toplanması için ideal bir yer halline getirir. Sonuç olarak; oluşan ağız kokusu fırçalama ya da ağız çalkalama suları ile tedavi edilemez hale gelir. Eğer çocuğunuzda boğaz ağrısı, burunda yangı ya da burun akıntısı gibi sinüs enfeksiyonundan şüphelenmenize sebep olacak belirtiler mevcutsa çocuk doktorunuza başvurmanızı öneririz.

Yabancı Cisimler

Ağız kokusu söz konusu olunca ilk akla gelen sebep yabancı cisimler değildir ancak çocuğunuzun kötü ağız kokusunun sebebi burun boşluğuna sıkışmış bir yabancı cisim olabilir. Çocuklar yapıları gereği çok meraklıdırlar ve burun delikleri boncuk, küçük oyuncaklar ve yiyeceklerin sığabileceği boyuttadır. Yabancı bir cisim çocuğun burun boşluğuna sıkıştığında kötü bir koku oluşturur. Böyle bir durumdan şüphelenildiğinde çocuğun burun boşluğu uzman bir doktor tarafından muayene edilmeli ve temizlenmelidir.

Şişmiş Tonsiller (Bademcik):

Bir el feneri ile çocuğunuzun ağız içine bakınız tonsilleri nasıl görünüyor? Sağlıklı tonsil pembe ve lekesiz görünür. Hastalıklı tonsil kırmızı, şiş ve üzerinde beyaz bir tabaka oluşmuş haldedir. Bu beyaz tabaka çok ağır bir ağız kokusu oluşmasına neden olur. Bakteriler şişmiş tonsillerin yüzeyindeki girinti çıkıntılara birikerek bu görüntü ve kokuya sebep olurlar. Çocuğunuzun tonsilleri şişmiş ya da kızarmış görünüyorsa mutlaka bir çocuk hekimine muayene olmalıdır.

Ağız Kuruluğu

Çocuklar gün içerisinde büyüklere göre çok daha aktif ve çok meşgullerdir. Bu nedenle gün içerisinde su içmeyi unutabilirler. Özellikle spor yapan çocuklarda kötü ağız kokusun nedeni sıvı alımındaki yetersizlik olabilir. Yeterli su tüketilmediğinde tükürük üretimi azalır. Azalan tükürük miktarı; tükürüğün ağız içini yıkayıp ağız kokusuna sebep olan bakterileri uzaklaştırmasını engeller. Bu durum basit bir problem gibi görünseler de tükürük miktarındaki azalma sadece ağız kokusuna sebep olmaz aynı zamanda diş çürüklerinin oluşmasına da neden olabilir.

Sağlıklı Günler...

Çocuklarda Ağız Kokusu Neden Olur Çocuklarda Ağız Kokusu Sebepleri Çocuklarda Ağız Kokusu Çocuklarda Ağız Kokusu tedavisi için neler yapılmalı
Yukarı